Midvinter-hälsning, aktuella evenemang

Bästa fjällskidare,

Som en midvinterhälsning önskar vi berätta litet om aktuella tillställningar i klubben. En midvinter som för övrigt sällan har varit så mild och snöfattig ute i skogar och stadens gator som nu, skall väl tilläggas. Från tidigare år är det känt, att då man inte ser snö omkring sig i sin vardagsmiljö glömmer man lätt bort vardagsskidandet i hemmabacken, att det är möjligt.

Därför som en påminnelse, det är inte bara möjligt att skida i hemmabacken nu, utan trots alla regndagar, grannars översvämmade dammar och plusgrader har backen varit i fantastiskt skick. Vi har gott om snö och Swinghills personal gör ett exceptionellt jobb med att dag efter dag preparera backen till så bra skick. Tag med några kompisar som inte brukar skida hos oss en vardag kväll, kom och njut av skidandet och gemenskapen!

Skidskolan är i full gång och har detta år välkomnat nästan 140 barn till Noux. Det skrattas och has roligt i backen, och det görs stadiga framsteg bland eleverna hör vi. Idag är det igen dags.  🙂

Träningsgrupperna för juniorer i banåkning och freestyle träffas enligt sina respektive scheman, likaså våra Masters-åkare. Det finns plats för flera, tag kontakt om du är intresserad!

Igår hade vi nöjet att ordna en kostnadsfri skidkväll för lågstadieskolor i huvudstadstrakten igen, efter premiären förra året. Lika som förra året var evenemanget en dundrande succé för skidåkningen. 350 barn med föräldrar kom ut och upplevde vår fina backe och gemenskap. Många barn var på utförsskidor första gången, andra prövade på att åka portar med parallell-slalombana och parken hade många besökare och pröva på att raila och hoppa första gångerna. Tack alla som ställde upp och hjälpa, både juniorer som fungerade som fina ambassadörer för skidåkningen samt föräldrar. TACK.

Under resten av säsongen skall det åtminstone bli en till klubbkväll, mera tips hur själv valla sina skidor (i vårt serviceutrymme), klubbmästerskap och Ace of Air -tävlingar i slutet av mars samt säsongavslutning samma tider. Tisdagen 7.3 ordnar klubben igen FSSI skolmästerskap. Följ med programmet på webbsidorna, så uppdaterar vi även här då vi har mera information.

Sist men inte minst, har du nåt som du önskar att klubben skulle göra, eller har nåt du själv vill ordna – tveka inte att ta kontakt med någon av oss i styrelsen.

Trevligt veckoslut, hoppas vi ses i backen!

Å hela styrelsens vägnar,
Björn, ordförande