Freestyle ski touren avslutades med seger i Talma lördag 15.4.2023

Sista deltävlingen på Moe freestyle ski touren gick av stapeln lördagen 15.4.2023 på Tallmo glaciären höjd 5500cm i strålande vårväder och alla FK-37s deltagare Kevin Kolster, Leonard Elfström, Nelson Railo och Severin Virkkunen njöt av tävlingen och de fina skidvädret i parken. För FK-37 var touren i sin helhet mycket lyckad med fina placeringar och alla deltagarna var nöjda och glada. I sista deltävlingen i minikids serien segrade Nelson Railo och Severin Virkkunen kom på tredje plats. I tourens helhetsresultat kom Nelson Railo på andra plats och Severin Virkkunen på tredje plats. 

Säsongen 2022-2023 Grande Finale 23-25.3.2023

Kära fjällskidare!

En vädermässigt sällan tidigare skådad berg- och dalbana vinter börjar övergå i skidsäsongens höst, vanliga människors vår. Vår backe öppnade redan i början av december efter en kall november, men därefter har vi sett både regn, översvämningar och vinterkyla på nytt. Nu smattrar regnet igen för fullt mot taket.

Det nyckfulla vädret till trots har vi igen fått njuta av backar som hållit toppklass. Men nu är inte mera under dagtid droppande hustak och rännor väder-anomalier, utan till den annalkande sommargrönskan hörande klara vårtecken. Till våren hör även vår skidsäsongs höjdpunkt klubbmästerskapen samt därtill hörande säsongavslutning.

Såsom förra säsongen blir detta veckoslut en veritabel Grande Finale. Fredagen 23.3 ordnar vi klubbkväll, där alla medlemmar och deras gäster åker gratis 15-20. Alla medlemmar uppmanas komma själv, och hämta minst två gäster till backen, gärna sådana som inte är stamkunder annars. Lördag 24.3 blir det klubbmästerskap och avslutning, och nytt för i år är att vi samtidigt tävlar i banåkning och freestyle, och håller gemensam säsongavslutning för båda. Söndagen 25.3 ordnar Swinghill den klassiska Ace of Air -freestyletävlingen, dit vi förväntar oss också externa tävlare.

Ni som är i årets skidskola är speciellt välkomna med – vare sig det gäller att visa upp något freestyle-trick, slipa bort några hundradelar från den bästa intressetävlingstiden, eller bara första gången åka bana. Vi har ännu en intressetävling för banåkning kvar imorgon onsdag 15.3, kom med också dit och pröva på spänningen i att susa genom portarna!

Vi återkommer till exakta tidtabeller, men räkna med att klubbmästerskapet börjar genast på morgonen, och att avslutning med prisutdelning blir nångång antagligen efter 14 då alla har åkt färdigt.

Njut av den sista månaden eller veckorna av skidning i hemmabacken (det lär inte skall bli någon upprepning av förra årets 1. maj -special detta år)!

Våriga hälsningar,

Björn, ordförande

Framgång i Moe Ski Tour och tävlingen i Serena

Moe Ski Tour tävlingen i Serena ägde rum lördag 4.3.2023. Från FK-37 var ett gäng glada freestylare som deltog: Evert Byholm, Edvin Railo, William Virkkunen, Anton Ahlström, Nelson Railo och Severin Virkkunen.

De var roliga tävlingar med bra stämning i både slopestyle och puckelpist. 

FK-37 deltagarna njöt av tävlingarna som gick utmärkt för alla. I Minikids serien blev de trippelseger för FK-37! 

Midvinter-hälsning, aktuella evenemang

Bästa fjällskidare,

Som en midvinterhälsning önskar vi berätta litet om aktuella tillställningar i klubben. En midvinter som för övrigt sällan har varit så mild och snöfattig ute i skogar och stadens gator som nu, skall väl tilläggas. Från tidigare år är det känt, att då man inte ser snö omkring sig i sin vardagsmiljö glömmer man lätt bort vardagsskidandet i hemmabacken, att det är möjligt.

Därför som en påminnelse, det är inte bara möjligt att skida i hemmabacken nu, utan trots alla regndagar, grannars översvämmade dammar och plusgrader har backen varit i fantastiskt skick. Vi har gott om snö och Swinghills personal gör ett exceptionellt jobb med att dag efter dag preparera backen till så bra skick. Tag med några kompisar som inte brukar skida hos oss en vardag kväll, kom och njut av skidandet och gemenskapen!

Skidskolan är i full gång och har detta år välkomnat nästan 140 barn till Noux. Det skrattas och has roligt i backen, och det görs stadiga framsteg bland eleverna hör vi. Idag är det igen dags.  🙂

Träningsgrupperna för juniorer i banåkning och freestyle träffas enligt sina respektive scheman, likaså våra Masters-åkare. Det finns plats för flera, tag kontakt om du är intresserad!

Igår hade vi nöjet att ordna en kostnadsfri skidkväll för lågstadieskolor i huvudstadstrakten igen, efter premiären förra året. Lika som förra året var evenemanget en dundrande succé för skidåkningen. 350 barn med föräldrar kom ut och upplevde vår fina backe och gemenskap. Många barn var på utförsskidor första gången, andra prövade på att åka portar med parallell-slalombana och parken hade många besökare och pröva på att raila och hoppa första gångerna. Tack alla som ställde upp och hjälpa, både juniorer som fungerade som fina ambassadörer för skidåkningen samt föräldrar. TACK.

Under resten av säsongen skall det åtminstone bli en till klubbkväll, mera tips hur själv valla sina skidor (i vårt serviceutrymme), klubbmästerskap och Ace of Air -tävlingar i slutet av mars samt säsongavslutning samma tider. Tisdagen 7.3 ordnar klubben igen FSSI skolmästerskap. Följ med programmet på webbsidorna, så uppdaterar vi även här då vi har mera information.

Sist men inte minst, har du nåt som du önskar att klubben skulle göra, eller har nåt du själv vill ordna – tveka inte att ta kontakt med någon av oss i styrelsen.

Trevligt veckoslut, hoppas vi ses i backen!

Å hela styrelsens vägnar,
Björn, ordförande

Intresserad att serva dina skidor själv? Intro lördag 28.1.2023 kl. 14.00 i backen

Visste du att klubben har egna utrymmen i backen för att serva skidor?

I Stugans bakre del, den s.k. nya delen som är bakom kaféet, finns ett rum för att vässa kanter och valla botten. Hit kan du komma och serva dina skidor själv, före en träning, tävling, resa eller annars bara. Rummet är öppet för alla medlemmar och klubben tillhandahåller nödvändiga verktyg och basvalla. Nyckeln med en liten spade som nyckelring finns i caféet, och kan lånas av medlemmar.

Lördag 28.1 ordnas en introduktion till själv-servande, där klubbens skidtränar- och lärarmaestro Tom Karlemo ger en grundlektion. Start kl. 14.00.

Välkomna imorgon eller annan tid att prova!

Skarpa hälsningar,
Björn, ordförande
040-760 96 92

Intressetävlingarna startar onsdag 18.1.2023

Vi ordnar klubbtävlingar i banåkning varje onsdag, välkommen med oberoende din nivå!

Första intressetävlingen går av stapeln onsdag 18.1.2023 (inte 11.1. som ursprungligen planerat).

Anmäl dig antingen i MyClub, eller i tidtagarkoppin längst nere i backen. Banbesiktning ca kl. 18:00, första start i starttornet är ca kl. 18:30.

I slutet av säsongen koras vinnare i varje klass i Onsdagstävlingscupen!

Läs mer om vår tävlingsverksamhet.

Vår hemmabacke Swinghill öppnar lördag 10.12.2022

Bästa Fjällskidare,

Det är med glädje vi kan meddela att vår härliga hemmabacke Swinghill kommer att öppna inkommande veckoslut. Från lördag 10.12 kl 10.00 öppnar backen för säsongen 2022-2023. I detta skede öppnar enbart familje- och tävlingsbacken, barnbacken och snow park -området är inte ännu klara. Ankarliften är inte ännu i användning heller.

Med detta glädjebudskap önskar jag er alla en riktigt stämningsfull och högtidlig självständighetsdag 2022!

Eder ordförande,
Björn
040-760 96 92

FK-37 Ylläs-läger december 2022

Hej alla juniorer och föräldrar,

Det traditionella Ylläs lägret över självständighetshelgen 2-7.12.2022 närmar sej med stormsteg. Lägret är främst avsett för juniorerna i träningsgrupperna och deras familjer, men övriga medlemmar är också hjärtligt välkomna. De som inte åker slalom kan istället njuta av frisk luft och underbar natur i flataspåret.

Vi ber er nu anmäla er till lägret så vi vet hur många juniorer och vuxna vi kan räkna med att deltar. För att kunna ordna lägret behövs 18 eller fler deltagare. Max antal deltagare är 36 st.

Vänligen anmäl er senast 27.10 till: martin@fk-37.fi och bekräfta ert deltagande genom att betala fakturan som ni får på MyClub. Förfallodag för fakturan kommer att vara den 3.11.

Tidtabellen för transporterna

Tidtabell uppresa:

 • avresa i två personers sovkupéer från Helsingfors fredagen den 2.12 klo 20:29
 • ankomstKolari lördagen den 3.12 kl. 10:43
 • avresa beställd buss från Kolari kl. 11:00
 • ankomst till Stena på lördagen kl. 11:40

Tidtabell nerresa:

 • avresa beställd buss från Stena tisdagen den 6.12 kl. 18:40
 • ankomst Kolari kl. 19:20
 • avresa i två personers sovkupéer från Kolari kl. 19:42
 • ankomst till Helsingfors på onsdagen den 7.12 kl. 10:45

Träning på lägret

Under själva lägret kör vi två träningspass per dag med lunch emellan passen, förutom första dagen då vi kör ett träningspass. Det kommer att tränas både slalom och storslalom. I år blir det teknikträningar utan portar på Ylläs de två första dagarna, varefter det blir banåkning på Levi tredje och fjärde dagen. Juniortränare Chris Karlemo leder träningsverksamheten och aktiviteterna börjar med morgongymnastik på gården före frukosten.

Boende på Stena

Boendet ordnas på Stena som alltid tidigare och och frukost och middag förtärs på Stena. Lunch i backen. Det ordnas busstransport från Stena till backarna på morgnarna och tillbaka till Stena efter avslutade träningar.

Priser för lägret

Juniorer 6-12 år650 €
Juniorer 12-16 år745 €
Vuxna880 €
Vuxna utan liftkort750 €


Priserna inkluderar:

 • Träning
 • Resor
 • Fullpension
 • Liftkort

Anmälan

Vänligen anmäl er senast 27.10.2022 till martin@fk-37.fi
Ni kan också ringa Martin Silfverberg 050 464 4841 eller Chris Karlemo 044 595 0016 om ni har frågor.

Vi återkommer med mera detaljerad info samt program när vi har deltagarantalet klart.

Välkomna till Ylläs!

Årsmöteskallelse 30.6.2022

Bästa medlem,

Enligt stadgarna skall Fjällskidarklubben hålla årsmöte före utgången av juni, och mötet skall sammankallas två veckor före med en annons i en svenskspråkig tidning i huvudstadsregionen. Denna årsmötekallelse publiceras denna vecka i Hufvudstadsbladet:

Fjällskidarklubben -37 r.f. kallar sina medlemmar till årsmöte torsdag 30.6.2022 kl. 18.00. Mötet hålls virtuellt. Anmäl ditt deltagande till peik@fk-37.fi för att få en länk till videomötet.

Vi önskar alla medlemmar hjärtligt välkomna till detta årsmöte, där vi behandlar stadge-enliga ärenden:

1. öppnande av mötet samt konstaterande om dess stadgeenlighet och beslutförhet 

2. val av ordförande, sekreterare och två protokolljusterare för mötet 

3. föredragning av styrelsens verksamhetsberättelse och bokslut för föregående räkenskapsperiod

4. föredragning av verksamhetsgranskningsberättelsen

5. fastställande av bokslutet och verksamhetsberättelsen samt beviljande av ansvarsfrihet åt styrelsen och övriga redovisningsskyldiga 

6. val av ordförande och ledamöter till styrelsen i stället för dem som är i tur att avgå 

7. val av ordförande för valberedningen och val av medlemmar till valberedningen i stället för dem som är i tur att avgå 

8. val av två verksamhetsgranskare och en suppleant 

9. presentation och godkännande av styrelsens verksamhetsplan för följande verksamhetsperiod

10. fastställande av budgeten för följande räkenskapsår 

11. fastställande av medlems- och inskrivningsavgifterna för följande räkenskapsår 

12. fastställande av understödsmedlemmarnas årsavgift

Årsmötet kan också behandla andra ärenden som särskilt nämnts i kallelsen. Om en föreningsmedlem önskar att ett ärende ska behandlas av årsmötet, ska det tillställas styrelsen senast en vecka före mötet.

Vänliga hälsningar,
Peik Aschan, sekreterare

Fjällskidarklubben -37 i nyheterna: skolornas skidkväll och sportlovstips

Fjällskidarklubben -37 har förekommit i Hufvudstadsbladets rapportering de senaste veckorna.

Först en artikel om skolornas skidkväll som vi ordnade den 11 februari: https://www.hbl.fi/artikel/fjallskidarklubben-bjuder-in-skolelever-pa-slalomkvall-till-noux/.

Vi kunde glädja oss att ha 480 anmälda men kunde tyvärr bara ta emot 300 skidåkare i backen. Men var säker på att vi ordnar en ny skolornas skidkväll nästa säsong!

Och sedan den 21 februari hade HBL en feature om sportlovsfirande i slalombacken, där vår skidskolechef Alexandra Krabbe och styrelsemedlem Annika Kolster delade med sig tips om skidåkning: https://www.hbl.fi/artikel/ska-du-fira-sportlov-i-slalombacken-tank-pa-detta-fore-forsta-aket/

Läs mer på HBL:s sidor!