Juniorträningsgrupper

France, tränare: Chris Karlemo

France är en träningsgrupp för juniorer i klasserna U8-U10 som vill satsa lite mera på skidåkning. Gruppen tränar 2 gånger i veckan i hemmabacken och torrtränar dessutom 1 gång i veckan på hösten. Gruppen åker på ett långt och ett veckoslutsläger i hemlandet. Gruppen är ofta det första steget för barn som flyttar över från skidskolan till träningsgrupperna. Många juniorer i gruppen deltar aktivt i ES-Cupen, och en tränare åker alltid med på dessa tävlingar.

Bormio, tränare: Henni Mustonen

Bormio är en träningsgrupp för juniorer i åldersklasserna U10-U12. Gruppen tränar 3 gånger i veckan under vintern och torrtränar 2 gånger i veckan på våren och hösten. Gruppen åker på tre längre läger i hemlandet och dessutom några kortare veckoslutsläger. Gruppens juniorer deltar aktivt i ES-cupen.

St Anton, tränare: Mikko Mäntylä

St Anton är en träningsgrupp för juniorer i åldersklasserna U14-U18. Gruppen tränar 3-4 gånger i veckan under vintern och torrtränar 2 gånger i veckan på hösten och våren. Gruppen åker på tre längre läger i hemlandet och dessutom några kortare veckoslutsläger. Gruppens juniorer har möjlighet att delta i både ES-Cup- och Audi Cup-tävlingar.

Juniors of Carving (JoC), tränare: Tom Karlemo

Juniors of Carving är en ny grupp för juniorer i åldern 12 och över som vill förbättra sin teknik och ha det roligt med kompisarna, men inte träna med blodigt allvar. Gruppen tränar en gång i veckan under vintern. Fokuset är på grundteknink och skärande sväng, men gruppen kommer även ibland att prova på banåkning. Juniorerna i gruppen har också möjlighet att delta i föreningens egna intressetävlingar.

Kontakta Martin Silfverberg (martin@fk-37.fi) för att anmäla dig eller för att fråga mera.