Skidskolans grupper

Säsongen 2023-24

Anmälningen till grupperna öppnar må 13.11.2023 kl. 8.00!

Skidskolan kör igång i början av januari om snöläget tillåter. Lektionerna är liksom i fjol 60 min.

Grupperna är indelade enligt kunskapsnivå: Grön, Blå, Röd och Race. Dessutom har vi grupper för Freestyle-åkning och Snowboard. Läraren anpassar undervisningen enligt gruppen och ifall det behövs kan man byta grupp ännu i början av säsongen.

Grön

Inkörsporten för nya skidåkare! I gröna gruppen behöver man inte tidigare erfarenhet av utförsåkning, men man bör vara minst fyra år gammal. Gröna gruppen börjar i repliften i barnbacken.

Blå

I blåa gruppen skidar de som kan göra plogsvängar och klarar sig i knappliften, om inte helt ensamma så med lite hjälp av skidläraren. Vi tränar mot säkrare svängar genom roliga och varierande lekbetonade övningar. Ofta är barnen 5-7 år gamla, men kunskapsnivån går före ålder.

Röd

Den röda gruppen riktar sig till dem som redan är erfarna skidåkare. Här är det frågan om fartfylld skidåkning och barnen övar skärande svängar med parallella skidor. Barnen är ca. 6-10 år gamla. När man klarar sig bra i den röda gruppen, kan man enligt intresse flytta över till Race-grupperna och vidare till juniorträningsgrupperna eller till Kidz Freestyle.

Race

I Race-grupperna satsar vi på mångsidighet med bl.a. carving, avancerade övningar, hopp och banåkning. Eleverna är oftast mellan 8-14 år och erfarna skidåkare. Race-grupperna samarbetar med juniorträningsgrupperna och ivriga åkare är välkomna på onsdagstävlingar.

Freestyle

I Freestyle-grupperna är det hopp och rail som gäller! Vi tränar mångsidigt och varierande åkande, diverse hopp, railtricks och även puckelpist. Twintip-skidor och ryggpansar är obligatoriskt.

Vi har också övningsgrupper för mera erfarna Freestyle-åkare.

Snowboard

I denna grupp lär du dig grunderna i snowboard-åkning.

Vi kan ordna kurser då vi har 3 eller flera anmälda, grupperna har även ett maxantal elever. Vi tar kontakt om den kurs du valt inte har tillräckligt deltagare. Frågor kan riktas till alexandra@fk-37.fi.

Sidan uppdaterad 13.11.2023