Skidskolans grupper

Säsongen 2020-2021

Grupperna är indelade enligt kunskapsnivå: Grön, Blå, Röd och Race. Dessutom har vi två Freestyle-grupper. Läraren anpassar undervisningen enligt gruppen och ifall det behövs kan man byta grupp ännu i början av säsongen.

Skidskolegruppernas schema 2020-2021

Grön

Inkörsporten för nya skidåkare! I gröna gruppen behöver man inte tidigare erfarenhet av utförsåkning, men man bör vara minst fyra år gammal. Gröna gruppen börjar i repliften i barnbacken.

Blå

I blåa gruppen skidar de som kan göra plogsvängar och klarar sig i knappliften, om inte helt ensamma så med lite hjälp av skidläraren. Vi tränar mot säkrare svängar genom roliga och varierande lekbetonade övningar. Ofta är barnen 5-7 år gamla, men kunskapsnivån går före ålder.

Röd

Den röda gruppen riktar sig till dem som redan är erfarna skidåkare. Här är det frågan om fartfylld skidåkning och barnen övar skärande svängar med parallella skidor. Barnen är ca. 6-10 år gamla. När man klarar sig bra i den röda gruppen, kan man enligt intresse flytta över till Race-grupperna och vidare till juniorträningsgrupperna eller till Kidz Freestyle.

Race

I Race-grupperna satsar vi på mångsidighet med bl.a. carving, avancerade övningar, hopp och banåkning. Eleverna är oftast mellan 8-14 år och erfarna skidåkare. Race-grupperna samarbetar med juniorträningsgrupperna och ivriga åkare är välkomna på onsdagstävlingar.

Kidz Freestyle

I Freestyle-grupperna är det hopp och tricks som gäller! I Kidz-gruppen övar vi en stabil åkstil, baklängesåkning, puckelpist och naturligtvis hopp. Denna grupp är ämnad för barn i åldern 5-7 år som kan skida med parallella skidor och klarar av liften utan hjälp. Twintip-skidor och ryggpansar rekommenderas.

Junior Freestyle

I Junior Freestyle arbetar vi vidare på en stilig, avslappnad åkstil åt båda hållen. Vi tränar diverse hopp, railtricks och även puckelpist. Vi koncentrerar oss på mångsidigt och varierande åkande. Denna grupp är ämnad för 8-13 åringar som redan kan skida med parallella skidor och skär. Twintip-skidor är obligatoriska och ryggpansar rekommenderas.

Onsdags-freestyle

Du kan också delta i en mer avslappnad freestyle-friåkningsgrupp på onsdagar. Läs mer under Freestyle.

Vi kan ordna kurser då vi har 3 eller flera anmälda, grupperna har även ett maxantal elever. Vi tar kontakt om den kurs du valt inte har tillräckligt deltagare. Frågor kan riktas till alexandra@fk-37.fi.

Sidan uppdaterad 21.11.2020