Skidskoleinfo

Fjällskidarklubben välkomnar igen alla barn till den omtyckta skidskolan. Vi lär oss skidning och har skoj i backen, på barnens villkor. Vi har små grupper och flera lärare per grupp, så att alla får uppmärksamhet. Vår backe Swinghill ligger naturskönt beläget bredvid Noux nationalpark, hela familjen kan trivas i backen under och efter skidlektionen

Skidskoledagarna är måndag, torsdag och lördag. Veckokursen skidar 9 gånger, veckoslutskursen 8 gånger + avslutning. Skidskolan inleds lördagen den 18.1.2020. Grupperna håller paus för sportlov under vecka åtta.   Grupperna är indelade enligt kunskapsnivå: Grön, Blå, Röd och Race. Dessutom har vi två Freestyle-grupper. Läraren anpassar undervisningen enligt gruppen och kan i början av säsongen föreslå gruppbyte.  

Grön

Inkörsporten för nya skidåkare! I gröna gruppen behöver man inte tidigare erfarenhet av utförsåkning, men man bör vara minst 4 år gammal. Gröna gruppen börjar i repliften i barnbacken.  

Blå

I blåa gruppen skidar de som kan göra plogsvängar och klarar sig i knappliften, om inte helt ensamma så med lite hjälp av skidläraren. Vi tränar mot säkrare svängar genom roliga och varierande lekbetonade övningar. Ofta är barnen 5-7 år gamla, men kunskapsnivån går före ålder.

Röd

Den röda gruppen riktar sig till dem som redan är erfarna skidåkare. Här är det frågan om fartfylld skidåkning och barnen övar skärande svängar med parallella skidor. Barnen är ca. 6-10 år gamla. När man klarar sig bra i den röda gruppen, kan man enligt intresse flytta över till Race-grupperna och vidare till juniorträningsgrupperna eller till Kidz Freestyle.

Race

I Race-grupperna satsar vi på mångsidighet med bl.a. carving, avancerade övningar, hopp och banåkning. Eleverna är oftast mellan 8-14 år och erfarna skidåkare. Race-grupperna samarbetar med juniorträningsgrupperna (länk) och ivriga åkare är välkomna på onsdagstävlingar.

Juniors of Carving -gruppen är en mindre allvarlig banåkargrupp för 12 år uppåt.  

Kidz Freestyle

Denna grupp är ämnad för barn som kan skida med parallella skidor och klarar av liften utan hjälp. Twintip-skidor och ryggpansar rekommenderas. Vi övar en stabil åkstil, baklängesåkning, puckelpist och naturligtvis hopp.

Junior Freestyle

Denna grupp är ämnad för 8-13 åringar som redan kan skida med parallella skidor och skär. Twintip-skidor är obligatoriska och ryggpansar rekommenderas. Här arbetar vi vidare på en stilig, avslappnad åkstil åt båda hållen. Vi tränar diverse hopp, railtricks och även puckelpist. Vi koncentrerar oss på mångsidigt och varierande åkande.

Snowboard

Detta är en grundkurs i snowboardåkning. Nivån anpassas dock enligt åkarnas nivå.  

Oldies Goldies F-18

Välkomnar vuxna att uppdatera sina skidkunskaper. Gruppen tränar på carvingteknik och avslappnad rolig skidåkning. Gruppen är nu insatt på lördag 9.45-10.45, lärare Peter Kondratjeff. Vuxengruppen kan vid behov ordnas även andra dagar, kontakta alexandra@fk-37.fi.

Pris: 150€ + hissbiljett, vänligen se alternativ under fliken Prislista. (Kursavgiften är 75 €, medlemsavgift seniorer 75 €). Vi skidar 8 x60 min.

Vi kan ordna kurser då vi har 3 eller flera anmälda, grupperna har även ett maxantal elever. Vi tar kontakt om den kurs du valt inte har tillräckligt deltagare. Frågor kan riktas till alexandra@fk-37.fi

Skidskolans schema 2019/20

Skidskolan schema 2019-20