Hiihtokoulun ryhmät

Kausi 2021-22

Ryhmät on jaettu lasten taitotason mukaan seuraavasti: Vihreä, Sininen, Punainen ja Race. Sen lisäksi tarjoamme kaksi erillistä Freestyle-ryhmää. Opettaja sopeuttaa opetuksen ryhmän taitotason mukaan ja ehdottaa tarvittaessa vaihdosta sopivaan ryhmään kauden alussa.

Vihreä

Täältä kaikki alkaa. Vihreässä ryhmässä ei vaadita aikaisempaa laskukokemusta. Lapsen pitää kuitenkin olla vähintään neljän vuoden ikäinen. Vihreä ryhmä aloittaa naruhissistä lastenrinteessä.

Sininen

Sininen ryhmä on niille, jotka jo osaavat tehdä auraavia käännöksiä ja pärjäävät nappihississä – ainakin opettajan pienellä avustuksella. Opetuksen tavoitteena on tehdä käännöksistä entistä varmempia. Tähän päästään monipuolisten ja leikkimielisten harjoitteiden kautta. Lapset ovat tyypillisesti 5-7 vuoden ikäisiä, mutta taitotaso on määräävämpi kuin ikä.

Punainen

Punainen ryhmä on niille, jotka jo ovat kokeneita laskijoita. Ryhmässä harjoitellaan vauhdikasta laskua yhdensuuntaisin suksin. Lapset ovat tyypillisesti 7-10-vuotiaita. Kun punaisessa ryhmässä pärjää hyvin, on valmis siirtymään totisemman harjoitellun pariin, joko Race-ryhmiin tai varsinaisiin juniorivalmennusryhmiin tai Kidz Freestyleiin.

Race

Race-ryhmissä panostetaan monipuoliseen laskutekniikan kehittämiseen, mm. carvingharjoitteiden, hyppyjen ja ratalaskun kautta. Oppilaat ovat tyypillisesti 8-12 vuoden ikäisiä ja jo kokeneita laskijoita. Race-ryhmät toimivat läheisessä yhteistyössä juniorivalmennusryhmien kanssa.

Kidz Freestyle

Kidz Freestyle -ryhmässä harjoittelemme vakaata laskutekniikkaa, takaperinlaskua, kumpareita ja luonnollisesti hyppyjä. Tämä ryhmä on tarkoitettu 5-7-vuotiaille laskijoille, jotka jo osaavat laskea yhdensuuntaisin suksin ja pärjäävät hississä. Twintip-sukset ja selkäpanssari ovat suositeltuja.

Junior Freestyle

Junior Freestyle -ryhmän harjoitteluun kuuluu kumparelasku ja muu haastava maasto. Ryhmässä harjoitellaan tyylikästä ja rentoa laskutyyliä molemmin päin. Tämän lisäksi harjoitellaan tietysti monipuolisia hyppyjä ja reilejä. Tämä ryhmä on 8-13-vuotiaille laskijoille, jotka jo laskevat yhdensuuntaisin suksin ja melko leikkaavasti. Twintip-sukset ovat pakollisia ja selkäpanssari on suositeltu.

Keskiviikko-freestyle

Voit myös osallistua rentoon freestyle-sessariryhmään keskiviikkoisin. Lue lisää sivulla Freestyle.

Kurssit toteutuvat, kun ilmoittautuneita on vähintään 3. Ryhmissä on myös maksimimäärä oppilaita. Olemme yhteydessä jos kurssiin ei saada tarpeeksi osallistujia. Ja otathan yhteyttä mikäli et mahtunut haluamallesi kurssille tai sinulla on muuta kysyttävää: alexandra@fk-37.fi.

Sidan uppdaterad 10.10.2021