Freestyle

Onsdags-freestyle

I tillägg till skidskolans kurser i freestyle, ordnar vi också onsdags-freestyle på onsdag kvällar klockan 18-20. Denna grupp är ämnad för alla som har intresse för freestyle-åkning och som redan kan åka skidor en del. Tanken är att man har åkt en del motsvarande nivån i Junior Freestyle skidskole-gruppen och klarar sig bra i den.

Med onsdags-freestylen vill vi erbjuda en träningsform som lyfter fram vars och ens personliga önskemål och mål på ett skönt och flexibelt sätt. Gruppen passar perfekt för den som inte vill binda sig till formella träningsgrupper, utan hellre vill vara med i en flexibel och löst sammanhållen grupp, där man rätt så fritt får träna och få hjälp med de saker man vill öva på. Det kan handla om att pröva på sin första 360 i ett hopp, första 50-50 på en press, eller att klara av en första rail-slide med säkerhet. Ifall du redan kan mera avancerade tricks, övar vi på mera krävande tricks.

Man kan vara i olika åldrar, med olika skiderfarenhet och ha olika mål för sin skidåkning. Verksamheten passar lika bra för vuxna som vill vidga sina skidningsvyer som för barn. Hinner man inte vara med hela tiden är det OK, det viktiga är att man kommer och trivs ens en stund i backen.

Twintip-skidor, ryggpansare och hjälm är ett måste i denna grupp.

Tränare

Som huvudtränare fungerar Mainio Ormio, 21 år gammal men med otroligt lång skidbakgrund. Mainio har hållit på med freestyleskidning i över 10 år och har före det tränat slalom flera år. Mainio är lugn och stabil av sig, vilket både barn och vuxna uppskattar.

Mainio koncentrerar sig alltid mera på stilen än på trickens svårighet, vilket ger en säker känsla för dem han tränar. Han är alltid lugn och på bra humör, och har en otrolig motivation för att utveckla andras och sin egen skidning. Som hjälptränare fungerar Jocke Wasastjerna. Även han har freestylat i flera år och har en skön stil. 

Som inhoppare för vissa måndagar fungerar Max ”Maki” Eklundh. Maki är föreningens primus motor för freestyle-frågor, och den som i styrelsen ansvarar för att freestylen mår bra och utvecklas. Om han inte är i backen och high-five:ar aspirerande åkare, studerar han eller hittas bakom disken på SkiGarage.

Framför allt vill vi erbjuda en trevlig gemenskap och en grupp där man kan känna sig hemma, också utanför de officiella tiderna! Hör gärna av dig till Maki maki@fk-37.fi, om det är nåt du blev och fundera på. Annars är det bara att anmäla sig och så ses vi i parken. 🙂

Anmäl dig till en freestyle-grupp i MyClub

Längs ner på sidan ser du grupperna som finns i MyClub, anmäl dig där.

Varje deltagare skall anmälas skilt för sig. Ifall du inte ännu är medlem i FK-37, måste du först registrera dig som medlem genom MyClub, innan du kan anmäla dig.

Freestyle-skidskola

Freestyle

I Freestyle-grupperna är det hopp och rail som gäller! Vi tränar mångsidigt och varierande åkande, diverse hopp, railtricks och även puckelpist. Twintip-skidor och ryggpansar rekommenderas.

Läs mera om skidskolan här.

Sidan uppdaterad 5.11.2021