Hjärtligt välkomna till Fjällskidarklubbens skidskola 2021! Tervetuloa hiihtokouluun!

Här ett infopaket inför säsongstart imorgon!. Suomenkielinen versio alempana. 

Hjärtligt välkomna till Fjällskidarklubbens skidskola 2021!

Vi är väldigt glada att kunna starta skidskolan som planerat med start lördag 9.1. Samma dag öppnar slalombacken. Aktuell information hittar ni här: https://www.fk-37.fi/2021/01/05/fjallskidarklubbens-verksamhet-i-egna-backen-borjar-9-1/ 

Vi hoppas ni bekantar er med informationen i förväg och tar koronarestriktionerna i beaktande, så att vi kan koncentrera oss på skidåkningen och erbjuda en trygg hobby för både barn och vuxna.

  1. Sjuka barn stannar hemma! Vi litar på att ni följer denna grundregel. I slutet av säsongen erbjuder vi en kompensationsgång för dem som varit borta. 
  2. Våra grupper är små, och vi strävar att hålla gruppen samma. 
  3. Lärare kommer att använda mask ifall vi mot förmodan måste vara inomhus eller i närkontakt, utomhus håller vi säkerhetsavstånd. Detta eftersom barnen hör dåligt med mössa och hjälm. Nybörjare lär sig liksom tidigare att stiga upp själva då de faller, men visst kommer läraren att hjälpa när det behövs. Däremot önskar vi att ni föräldrar hjälper med toabestyr, helst före lektionen. 

Skidbiljett behöver alla! Om du har ett Snowcard KOM IHÅG ATT TA MED DET! Om du köpt och betalat  liftkortet via Skidskolan finns ert namn på en lista (även de som flyttat kortet från ifjol). OBS! Vi kan inte ge kort om biljetten är obetald.

Om du köpt ett Snowcard laddar vi kortet färdigt och delar ut dem på plats och ställe. 

Biljetterna säljs på utsidan via lucka, vi är flera på plats för att allt ska löpa smidigt men kom i tid så att vi alla är färdiga då lektionen börjar. I år är pauserna mellan lektionerna lite längre för att undvika trängsel. 

Gröna gruppen träffas vid på toppen av barnbacken, närmare starttornet, blåa gruppen vid toppen av barnbacken, närmare liften. Röda gruppen och Race träffas utanför uthyrningen. Freestyle träffas vid grillplatsen vid liftens toppstation. Platserna är utmärkta med flaggor.    

Mera praktiska tips om utrustning och annat hittar ni här: https://www.fk-37.fi/skidskolan/praktiska-rad/ 

Inkommande lördag utlovas kallt väder: -12°C. Varma pjäxor håller fötterna varma och en riktig slalomsocka är en bra investering. 

I omklädningsrummet/huset uppe på backen kan man byta kläder vid behov, men det finns inte plats att förvara saker. I detta utrymme bör alla använda mask, så lättast är att göra sig färdig hemma. 

Uthyrningen är öppen för er som behöver utrustning. Swinghill erbjuder säsonghyra för utrustningen för 99 euro. Det finns hjälmar och glasögon till försäljning.  

För er som är anmälda på veckokursen gäller biljetten alla vardagskvällar. Lördagskortet gäller hela lördagen. Är du sugen på mera åkning? 2 lektioner/vecka erbjuder vi för 200 euro. Detta finns inte som paket, kontakta alexandra@fk-37.fi ifall du kommer på flera lektioner! 

Sportlovet kommer att se annorlunda för många: Är ni hemma är Solvalla Snowcamp https://www.folkhalsan.fi/kurser/lager/solvalla-snow-camp/ ett heldagsalternativ för skolbarn åk 3-6. Fjällskidarklubben planerar i år skidskola även under sportlovet, då ordinarie kurser har paus. Hör gärna av dig redan nu om du är intresserad, så planerar vi program enligt efterfrågan!

Vi håller er uppdaterade vad gäller eventuella evenemang på https://www.facebook.com/Fjallskidarklubben37 och https://www.instagram.com/fk37alpine/ men som det är nu är det avstånd och mindre grupper som gäller. 

Vi är säkra på att vi tillsammans kan genomföra skidskolan tryggt och ser fram emot säsongen!

Vi ses i backen!

Alexandra Krabbe, Annika Kolster, Björn Elfström och alla skidlärare


Tervetuloa hiihtokouluun!

Olemme innoissamme kun pääsemme aloittamaan laskettelukauden suunnitelman mukaisesti alkaen lauantaina 9.1.2021! Aiempi info löytyy tämän linkin kautta: https://www.fk-37.fi/2021/01/05/fjallskidarklubbens-verksamhet-i-egna-backen-borjar-9-1/ 

Koronarajoitteet koskettavat meitä kaikkia, yhdessä voimme varmistaa, että lasten hiihtokoulu toteutuu turvallisesti ja mukavasti. 

  1. Luotamme siihen, että et tuo sairasta lasta hiihtokouluun. Järjestämme kauden lopussa ylimääräisen opetuskerran, jolloin poissaoloja voi korvata. 
  2. Ryhmät ovat pieniä. 
  3. Opettajat suosivat ensisijaisesti turvaetäisyyksiä, sillä lapset kuulevat kypärä päässä muutenkin huonosti. Mikäli joudumme lähikontaktissa toimimaan tai sisätiloihin, käytämme maskia. Aloittelijat opettelevat aina nousemaan itse, niin tänäkin vuonna. Autamme toki aina mikäli tarvetta on! Sen sijaan pyydämme että vanhemmat huolehtivat vessareissuista jo ennen tunnin alkua. 

Lippu on kaikille tarpeen, otathan olemassa olevat Snowcardit mukaan! Meillä on listat lippunsa hiihtokoulun kautta maksaneista (myös 2020 kaudella) mutta mikäli maksu on maksamatta emme voi korttia antaa.

Mikäli olet ostanut Snowcardin lataamme kortin valmiiksi. Lipunmyynti tapahtuu tänä vuonna ulkona, luukun kautta. Tulethan ajoissa jotta kaikki ovat valmiina kun tunti alkaa! Pidämme hieman pidemmät tauot, jotta ruuhkasta vältytään.

Vihreä ryhmä kokoontuu lapsirinteen yläosassa, lähtötornin lähellä. Sininen ryhmä myös rinteen yläosassa, lähempänä hissiä. Punainen ryhmä ja Race kokoontuu vuokraamon edessä, Freestyle grillipaikan kupeessa rinteen yläosassa.   

Tulevana lauantaina on luvattu -12°C, joten lämpimät monot pitävät jalat lämpiminä. Laskettelusukka on hyvä sijoitus. Hyviä vinkkejä olemme koonneet tähän: https://www.fk-37.fi/suomeksi/hiihtokoulu/kaytannon-vinkkeja/

Varusteita voi tarvittaessa vaihtaa uudessa, vuokraamon vastapäätä sijaitsevassa kopissa. Kopissa pitää käyttää maskia. Vuokraamossa asioivat vain vuokraamon asiakkaat. Muistathan mahdollisuuden vuokrata välineitä koko kaudeksi hintaan 99 euroa? Kypäriä ja laskettelulaseja on myös myynnissä.  

Viikkokurssilaisten lippu on voimassa arki-iltoina, lauantairyhmäläisten lippu koko lauantain. Haluatko laskea enemmän? Tarjoamme 2 tuntia viikossa hintaan 200 euroa. Tämä vaihtoehto ei löydy MyClubista, joten ole yhteydessä alexandra@fk-37.fi jos olet kiinnostunut.

Hiihtoloma moni meistä viettää kotimaassa, mikäli olet pääkaupunkiseudulla 3-6 luokkalaisille löytyy Solvallan järjestämä leiri https://www.folkhalsan.fi/fi/kurser/lager/solvalla-snow-camp/. Myös Fjällskidarklubben suunnittelee tänä vuonna hiihtolomakursseja kun laskettelukoulu on tauolla. Ole yhteydessä jos haluat osallistua, niin suunnittelemme kurssit toiveiden mukaan!

Tällä hetkellä pidämme toiminnan pienimuotoisena mutta aktiivisena, koronarajoitteita noudattaen. Pidämme teidät ajan tasalla myös somessa: https://www.facebook.com/Fjallskidarklubben37 ja https://www.instagram.com/fk37alpine/ 

Yhdessä voimme taata sekä lapsille että aikuisille hauskaa ulkoilua turvallisesti!

Nähdään mäessä!

Alexandra Krabbe, Annika Kolster, Björn Elfström ja kaikki hiihdonopettajat