Säsongen 2022-2023 Grande Finale 23-25.3.2023

Kära fjällskidare!

En vädermässigt sällan tidigare skådad berg- och dalbana vinter börjar övergå i skidsäsongens höst, vanliga människors vår. Vår backe öppnade redan i början av december efter en kall november, men därefter har vi sett både regn, översvämningar och vinterkyla på nytt. Nu smattrar regnet igen för fullt mot taket.

Det nyckfulla vädret till trots har vi igen fått njuta av backar som hållit toppklass. Men nu är inte mera under dagtid droppande hustak och rännor väder-anomalier, utan till den annalkande sommargrönskan hörande klara vårtecken. Till våren hör även vår skidsäsongs höjdpunkt klubbmästerskapen samt därtill hörande säsongavslutning.

Såsom förra säsongen blir detta veckoslut en veritabel Grande Finale. Fredagen 23.3 ordnar vi klubbkväll, där alla medlemmar och deras gäster åker gratis 15-20. Alla medlemmar uppmanas komma själv, och hämta minst två gäster till backen, gärna sådana som inte är stamkunder annars. Lördag 24.3 blir det klubbmästerskap och avslutning, och nytt för i år är att vi samtidigt tävlar i banåkning och freestyle, och håller gemensam säsongavslutning för båda. Söndagen 25.3 ordnar Swinghill den klassiska Ace of Air -freestyletävlingen, dit vi förväntar oss också externa tävlare.

Ni som är i årets skidskola är speciellt välkomna med – vare sig det gäller att visa upp något freestyle-trick, slipa bort några hundradelar från den bästa intressetävlingstiden, eller bara första gången åka bana. Vi har ännu en intressetävling för banåkning kvar imorgon onsdag 15.3, kom med också dit och pröva på spänningen i att susa genom portarna!

Vi återkommer till exakta tidtabeller, men räkna med att klubbmästerskapet börjar genast på morgonen, och att avslutning med prisutdelning blir nångång antagligen efter 14 då alla har åkt färdigt.

Njut av den sista månaden eller veckorna av skidning i hemmabacken (det lär inte skall bli någon upprepning av förra årets 1. maj -special detta år)!

Våriga hälsningar,

Björn, ordförande