Skidskolans anmälan öppnar måndag 13.11.2023 kl. 08.00

Skidsäsongen är i full gång uppe i Lappland medan det igår i sanning var årets gråaste dag här i södra Finland. Ändå närmar sig skidsäsongen även här, på det är ett säkert tecken att Fjällskidarklubbens skidskola öppnar för anmälningar.

Imorgon, måndag 13.11 klockan 08.00 på morgonen börjar vi ta emot anmälningar för årets skidskola, följ denna länk https://www.fk-37.fi/skidskolan/.

Vår skidskola tar som tidigare avstamp i barnets upplevelse, att det skall vara skoj att komma till backen. Det betyder att vi kanske hellre tar en paus för snöskoj om det behövs för stämningen, än pressar i eleverna ett på förhand spikat program. Under den åtta veckor långa skidskolan (paus sportlovslördagarna!) hinner man bra lära sig, eller förkovra sig i, skidåkning utan att varje minut måsta pressa på.

Anmäl alltså egna barn och sprid ordet till kompisarna, ”…ju fler vi är tillsammans, dess gladare vi blir..” 😊.

Detta gäller alltså skidskolan. Anmälning till träningsgrupperna för banåkning och freestyle är skilt, och öppnar aningen senare. Apropå skidskolan, har man förra året varit med i mera avancerade skidskolegrupperna och tycker det vore kul att lära sig åka bana, då är det dags att ta steget också till träningsgrupperna.

Glad farsdag önskas envar!
Regniga hälsningar,
Björn, ordförande